Wat is het verschil tussen een Relax, Detox en Relieve massage?

De Relax, Detox en Relieve massages zijn verschillende soorten massages die elk hun eigen specifieke doelen en technieken hebben. Hier is een uitleg van hoe ze van elkaar verschillen:

Relax Massage (Ontspanningsmassage)

Doel: De belangrijkste focus van een ontspanningsmassage is het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress. Het is bedoeld om de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Technieken: Zachte en vloeiende bewegingen worden gebruikt, zoals effleurage (strijkbewegingen) en petrissage (kneden). Er wordt weinig tot geen druk uitgeoefend op spieren.

Voordelen: Verlichting van spanning en stress, verbeterde slaap, algemeen gevoel van welzijn.

Detox Massage

Doel: Een detox massage is gericht op losmaken van afvalstoffen in het lichaam en het stimuleren van het lymfesysteem en het bevorderen van de afvoer van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.

Technieken: Diepe druk wordt gebruikt om blokkades in het lichaam op te lossen en daarmee afvalstoffen los te maken. Daarna worden lichte druk en ritmische bewegingen gebruikt om de lymfestroom te verbeteren.

Voordelen: Ontgifting van het lichaam, verbeterde circulatie, vermindering van vochtophoping.
Mensen die een specifiek probleem hebben met oedeemvorming of lymfe blokkages zullen meer baat hebben bij ons speciale lymfe drainage massage. De detox massage richt zich meer op gehele lichaam.

Relieve Massage (Sportmassage en Diepe Weefsel Massage)

Doel: Een relieve massage is gericht op het verlichten van specifieke spierpijn, spanning of pijn. Het wordt vaak gebruikt bij sportblessures, werk gerelateerde klachten of chronische pijnklachten.

Technieken: Diepere druk en specifieke massagetechnieken, zoals dwarse frictie en triggerpointmassage, worden gebruikt om knopen in spieren los te maken en diepere weefsels te behandelen.

Voordelen: Verlichting van spierpijn, verbeterde mobiliteit, behandeling van chronische pijn. Bij 30 minuten richten we deze massa op een deel van het lichaam. Vanaf 60 minuten masseren we het gehele lichaam.

Het belangrijkste verschil tussen deze massages ligt in hun doelen en technieken. Een Relax Massage is gericht op ontspanning, een Detox Massage op ontgifting en een Relieve Massage op het verlichten van specifieke pijnklachten. Het is belangrijk om de juiste massage te kiezen op basis van je behoeften en doelstellingen.

Raadpleeg altijd uw masseur om de meest geschikte massage voor jou te bepalen en de zorgen dat uw massage optimaal aansluit bij uw wensen en klachten. De naam is dan minder belangrijk. Dat u tevreden bent over de beste massage voor uw klachten, daar gaat het ons om.