Mag in alcohol drinken voor of na mijn massage?

Voor de behandeling is alcohol drinken niet verstandig. Voor en na de behandeling moet je hydrateren. Maar als na de behandeling voldoende water drink, mag je van ons drinken wat je wil. Maar natuurlijk wel met mate, want we zorgen natuurlijk goed voor ons lichaam om gezond te blijven.

Het wordt over het algemeen afgeraden om alcohol te drinken vóór je massage. Hier zijn een paar redenen waarom:

  • Hydratatie (aanvullen van de vochtbalans): Alcohol kan uitdroging veroorzaken. Het kan invloed hebben op je lichaamsvochtbalans, wat op zijn beurt de effectiviteit van de massage kan beïnvloeden. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te zijn vóór een massage, zodat je spieren en weefsels optimaal kunnen profiteren van de massagebehandeling.
  • Gevoeligheid: Alcohol kan je zintuigen en zenuwstelsel beïnvloeden, waardoor je mogelijk minder gevoelig bent voor bepaalde sensaties tijdens de massage. Dit kan het moeilijker maken voor de masseur om de juiste druk en technieken toe te passen.
  • Ontspanning: Een massage is bedoeld om te ontspannen en te genieten van de voordelen voor je lichaam en geest. Alcohol kan echter een negatieve invloed hebben op je vermogen om volledig te ontspannen en te genieten van de massage-ervaring. Het kan ook de kans op duizeligheid of ongemak vergroten.

Na de massage is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn met alcoholgebruik. Je lichaam kan gevoeliger zijn voor de effecten van alcohol na een massage, dus drink met mate en zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft.

Het is altijd het beste om te luisteren naar de specifieke instructies en aanbevelingen van je masseur of masseuse, omdat individuele behoeften kunnen variëren. Ze kunnen je adviseren over de ideale situatie voor alcoholconsumptie in relatie tot je massage, rekening houdend met je specifieke gezondheidstoestand en behandeling. Daarbij ken jij je lichaam het beste. Als je snel dronken bent, zal dat na een massage nog sneller zijn.

Klanten die overduidelijk alcohol gedronken hebben (of op andere wijze onder invloed zijn) voor hun behandeling, zullen wij niet behandelen en wegsturen. U heeft dan geen recht op terugbetaling.