Is een massage veilig voor vrouwen die borstvoeding geven?

Ja, massages kunnen veilig zijn voor vrouwen die borstvoeding geven. Bij Fair Wellness hebben zelfs een speciale massage voor vrouwen die borstvoeding geven die uitgevoerd worden door speciaal daarvoor getrainde masseuses.

Bij deze massages gelden de volgende voorzorgsmaatregelen om in gedachten te houden:

Massage Therapeut met Ervaring
Kies een ervaren massagetherapeut die bekend is met massagetechnieken voor vrouwen die borstvoeding geven. Meldt altijd aan je masseur dat je borstvoeding geeft.

Ligpositie
Fair Wellness heeft elektronisch verstelbare massagetafels die eventueel ook verwarmd kunnen worden. De massagetafel kan, eventueel met extra kussens, zo worden aangepast dat je comfortabel kunt liggen zonder druk op de borsten.

Aroma’s en Oliën
Vermijd syntetische massageoliën en etherische oliën die niet geschikt zijn voor borstvoedende moeders, omdat sommige stoffen in de bloedbaan terecht kunnen komen. Kies hypoallergene en natuurlijke oliën. Fair Wellness gebruikt alleen 100% natuurlijke vegan massageolie.

Gevoelige Borsten
Als je borsten gevoelig zijn of je ervaart stuwing, laat de massagetherapeut dit weten, zodat ze die gebieden kunnen vermijden of zacht kunnen masseren.

Borstweefsel
Massages kunnen helpen bij het verminderen van borstverharding en verstoppingen, maar dit moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Geef dit probleem aan als u een afspraak maakt. Dan zorgen wij ervoor dat u gemasseerd wordt door een massagetherapeut die ervaring heeft met deze technieken.

Comfort en Hygiëne 
Zorg ervoor dat je comfortabel bent tijdens de massage. Als je bijvoorbeeld liever met kleding aan ligt, bespreek dit dan met de therapeut. Zorg ook voor goede hygiëne, want moedermelk kan soms lekken tijdens een massage.

Stimulatie van de Lymfeklieren
Detox massages kunnen gericht zijn op het stimuleren van de lymfestroom om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wees voorzichtig met lymfatische massages in het borstgebied als je borstvoeding geeft. Bespreek dit met je massagetherapeut.

Comfort en Hydratatie
Het is belangrijk om tijdens en na een detox massage goed gehydrateerd te blijven. Dit geldt in het bijzonder voor borstvoedende moeders, omdat hydratatie cruciaal is voor een gezonde melkproductie.

Luister naar je Lichaam
Tijdens een (detox) massage kunnen sommige mensen zich licht ongemakkelijk voelen als gifstoffen worden vrijgegeven. Als je enig ongemak ervaart, laat dit dan weten aan de massagetherapeut en overweeg om de behandeling aan te passen of te onderbreken als dat nodig is.

Onderbreking van de Massage
Als je tijdens de massage ongemak of pijn ervaart, geef dit dan onmiddellijk aan bij de massagetherapeut en onderbreek de sessie indien nodig.

Het is altijd een goed idee om eerst met je arts te overleggen voordat je een massage krijgt als je borstvoeding geeft, vooral als je medische aandoeningen of specifieke zorgen hebt. Over het algemeen zijn massages een ontspannende en effectieve manier om stress en spanning te verminderen, wat voordelig kan zijn voor borstvoedende moeders.