Hoe kan ik mij voorbereiden op een massage?

Zeker als je nog nooit bent gemasseerd vraag je je wellicht af hoe je je kan voorbereiden op een massage of wat je kan verwachten? Hier een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden en te onthouden:

 • Communicatie: Het is niet erg om nerveus te zijn of het spannend te vinden. Ten slotte is dit iets nieuws voor je!  Vraag als je iets wil weten! En zeg als je iets juist wel of niet wil! Wil je bijvoorbeeld een vrouwelijke of mannelijke masseur? Laat dit dan zsm weten of boek je afspraak met voorkeur voor een van onze masseurs.
 • Comfortabel voelen: Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt. Vertel ons gewoon dat het je eerste massage is en eventueel dat je het best spannend vindt. Geen probleem we zullen er alles aan doen om je op je gemak te stellen. Als er iets is waar je je ongemakkelijk bij voelt, zoals de kamertemperatuur, de muziek of de druk van de massage, laat het dan weten aan je masseur.
 • Waarom wil je een massage: Vertel je masseur over eventuele geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen, pijnlijke plekken of specifieke gebieden waar je extra aandacht aan wilt besteden tijdens de massage. Wij passen iedere massage aan, aan jouw wensen en klachten.
 • Kleed je passend: Je kunt je kleden naar jouw comfortniveau. We vragen je, je uit te kleden. Daarbij houdt je je onderbroek aan. Bij nek, schouder en bovenrug kun je een (loszittende) broek aanhouden. Eenmaal uitgekleed ga je op je buik liggen op de massagetafel. Je kunt dan de handboek die op de tafel ligt over je heen trekken. Daarna geef je aan dat je klaar bent voor de massage. Pas dan zullen we de ruimte betreden. Als je dat nog niet gedaan hebt leggen we de handboek over je heen. We zullen tijdens de massage steeds een deel van de handboek wegdoen om te kunnen masseren.
  En wees gerust: wij zien iedere dag veel mensen van jong tot uit en dik en dun. Voor ons maakt het niet uit hoe je er uit ziet.
  Wat we wel fijn vinden is als je schoon en fris bent.
 • Ademhaling: Probeer diep en rustig te ademen tijdens de massage. Dit helpt je te ontspannen en maakt de massage effectiever.
 • Drink water: Drink na de massage voldoende water om gehydrateerd te blijven en eventuele vrijgekomen gifstoffen af ​​te voeren. Een eerste glas water krijg je van ons direct na de massage.
 • Geniet ervan: Ontspan en geniet van de ervaring! Laat je gedachten los en laat de masseur het werk doen om je lichaam te helpen herstellen en ontspannen.