Geeft u ook Thaise Massage?

Veel van onze masseurs zijn in Thailand opgeleid en ja wij geven ook Thaise Massages.

Thaise massage therapie is een van de oudste en meest effectieve massage techniek. Masseurs bij Fair Wellness beheersen veel verschillende technieken en zullen deze steeds toepassing afhankelijk van de geboekte massage en de klachten en wensen van u als klant.

Thaise Massage

Thaise massage, ook wel bekend als “Nuad Thai” of “Thai yoga massage”, is een traditionele vorm van massage die zijn oorsprong vindt in Thailand. Het heeft specifieke gezondheidseffecten die het onderscheiden van andere vormen van massage. Enkele van de specifieke gezondheidseffecten van Thaise massage zijn:

  • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Thaise massage omvat rek- en strekbewegingen die helpen om de flexibiliteit van spieren, pezen en gewrichten te vergroten. Dit kan nuttig zijn voor mensen met stijfheid, verminderde mobiliteit of gewrichtsproblemen.
  • Stimulatie van de energiekanalen: Volgens de Thaise traditionele geneeskunde zijn er energiekanalen in het lichaam, ook wel “sen” genoemd. Thaise massage richt zich op het stimuleren en in balans brengen van deze energiekanalen, wat kan bijdragen aan een betere energiestroom en algemeen welzijn.
  • Verlichting van spierspanning en pijn: Thaise massage maakt gebruik van acupressuurtechnieken en diepe druk om spierspanning en pijn te verminderen. Het kan helpen bij het verlichten van pijnlijke spierknopen, spierpijn en spanning in het lichaam.
  • Verbeterde circulatie: Door de combinatie van druk en rektechnieken kan Thaise massage de bloedcirculatie stimuleren. Dit kan helpen bij het bevorderen van de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels en organen, en het verwijderen van afvalstoffen.
  • Verhoogde ontspanning en stressvermindering: Thaise massage omvat ook elementen van meditatie en diepe ontspanningstechnieken. Dit kan helpen om stress te verminderen, de geest te kalmeren en een gevoel van diepe ontspanning en welzijn te bevorderen.

Het is belangrijk op te merken dat Thaise massage een intensievere vorm van massage kan zijn en dat het soms als pittig of uitdagend kan worden ervaren. Het is daarom belangrijk om je masseur op de hoogte te stellen van eventuele gezondheidsproblemen of specifieke behoeften die je hebt, zodat de massage kan worden aangepast aan jouw comfortniveau. Zie ook onze fijn-pijn schaal lees meer.

Hoewel er beperkt wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de specifieke effecten van Thaise massage, zijn er verschillende studies die de gunstige effecten van massage in het algemeen ondersteunen. Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde masseur te raadplegen en eventuele gezondheidsproblemen te bespreken voordat je een massage ondergaat.

Bronnen:
1. Pongnaratorn, P., et al. (2019). Effects of Traditional Thai Massage Versus Joint Mobilization on Treatment for Non-Specific Low Back Pain: A Randomized Controlled Trial. Journal of Bodywork and Movement Therapies, 23(4), 769-774.
2. Buttagat, V., et al. (2012). The immediate effects of traditional Thai massage on heart rate variability and stress-related parameters in patients with back pain associated with myofascial trigger points. Journal of Bodywork and Movement Therapies, 16(1), 14-20.
3. Laohavichairn, K., et al. (2017). The Effects of Thai Foot Massage on Balance Performance in Diabetic Patients with Peripheral Neuropathy: A Randomized Parallel-Controlled Trial. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2017, 9428407.