Massage aangenaam of pijnlijk?

Hoe regelmatiger je gemasseerd wordt en daarmee in balans komt, hoe prettiger het wordt

Aangename wellness ervaring

Massage is niet alleen een therapeutische behandeling, maar kan ook een zeer aangename ervaring zijn. Naast de vele fysieke voordelen die massage biedt, zoals ontspanning van spieren, verlichting van pijn en verbeterde bloedcirculatie, kan massage ook zorgen voor een gevoel van welzijn en genot. Hier zijn enkele redenen waarom massage als aangenaam wordt ervaren:

 1. Ontspanning: Massage helpt de spieren te ontspannen en vermindert stress en spanning in het lichaam. De rustige en kalmerende aanraking van de masseur zorgt voor een diepe ontspanning, waardoor de klant zich kalm en verfrist voelt.
 2. Verbetering van de stemming: Massage stimuleert de afgifte van endorfines, ook wel bekend als “gelukshormonen”, in het lichaam. Deze neurotransmitters helpen de stemming te verbeteren en gevoelens van ontspanning en geluk te bevorderen.
 3. Sensorische ervaring: Tijdens een massage worden verschillende zintuigen gestimuleerd. De zachte aanraking van de masseur, de geur van aromatherapieoliën en de rustgevende achtergrondmuziek creëren een zintuiglijke ervaring die bijdraagt aan het aangename gevoel van de massage.
 4. Verbinding met het lichaam: Massage biedt de gelegenheid om bewust contact te maken met het lichaam. Het vergroot het lichaamsbewustzijn en helpt de klant zich meer verbonden te voelen met zijn of haar fysieke zelf. Dit kan een gevoel van welzijn en tevredenheid bevorderen.

Er zijn nog massages die nog meer plezier geven. Voor deze massages kunt u bij Fair Wellness niet terecht. Wij houden het bij de op deze site beschreven massage (therapeutische) behandelingen. Er om vragen wordt niet op prijs gesteld en zal direct leiden tot beëindigen van de behandeling en verwijdering uit de massagesalon.

Bij Fair Wellness begrijpen we het belang van het aangename aspect van massage. We streven ernaar om een serene en comfortabele omgeving te creëren waarin klanten zich volledig kunnen ontspannen en genieten van de ervaring. Onze masseurs zijn getraind om zachte en vloeiende bewegingen te gebruiken die zorgen voor een aangename en kalmerende sensatie op de huid. We geloven dat een massagebehandeling niet alleen therapeutisch, maar ook plezierig moet zijn, en we streven ernaar om elke klant een verkwikkende en aangename ervaring te bieden.

Pijn is persoonlijk

Pijnbeleving tijdens een massage kan sterk variëren van persoon tot persoon.

Het is belangrijk om te begrijpen dat pijn subjectief is en dat iedereen een andere tolerantie heeft voor pijn. Bij Fair Wellness streven we ernaar om een comfortabele en ontspannende ervaring te bieden, waarbij pijn tot een minimum wordt beperkt. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen met betrekking tot pijn tijdens een massage:

 • Nut en noodzaak: Massage is bedoeld om spanning te verlichten, spieren te ontspannen en het algemene welzijn te bevorderen. Hoewel sommige vormen van massage enige mate van druk en wrijving vereisen, is het belangrijk dat de pijn niet overweldigend of ongemakkelijk wordt. De focus ligt op het creëren van een ontspannen en rustgevende ervaring.
 • De functie van pijn bij een massage kan variëren afhankelijk van het type massage en de specifieke doelen van de behandeling. Over het algemeen kan pijn tijdens een massage verschillende functies hebben:
  • Bewustwording: Pijn tijdens een massage kan helpen om bewust te worden van spanningen, knopen of vastzittende spieren in het lichaam. Het kan de aandacht vestigen op gebieden die extra aandacht nodig hebben.
  • Losmaken van spieren: Bij diepere massages zoals de deep tissue massage of sportmassage kan pijn een teken zijn dat de masseur diepere spierlagen bereikt en helpt bij het losmaken van verkrampte of gespannen spieren.
  • Verlichting van pijnpunten: Voor mensen met specifieke pijnklachten, zoals triggerpoints, kan een lichte pijn tijdens het behandelen van deze punten helpen om de pijn te verlichten en de spieren te ontspannen.
  • Herstel van blessures: Pijn kan ook een onderdeel zijn van het herstelproces na een blessure. Bij bepaalde blessures kan de massage helpen om de doorbloeding te verbeteren en weefsel te herstellen, wat enige tijdelijke pijn kan veroorzaken.
 • Individuele verschillen: Elke persoon ervaart pijn anders. Wat voor de ene persoon als aangenaam wordt ervaren, kan voor een andere persoon ongemakkelijk aanvoelen. Daarom is het belangrijk dat uw masseur goed luistert naar de feedback van u en open staat voor communicatie tijdens de massage. Onze masseurs worden speciaal getraind om met u hierover het gesprek te voeren. Het blijft daarbij een zaak van goed communiceren en duidelijk zijn. Kunt u toch even doorbijten? Of heeft u uw grens bereikt? U bent degene die het duidelijk moet maken. Het toverwoord is STOP!
 • De Fair Wellness Fijn-Pijnschaal: Om beter te communiceren over uw klachten en wensen gebruiken wij onze eigen fijn-pijn-schaal. Dit stelt zowel u als klant, als de masseur in staat om de intensiteit van de druk en de effecten en pijnbeleving van de massage beter te begrijpen.

In onze massagepraktijk is het belangrijk om gevoelig te zijn voor de pijnbeleving van elke individuele cliënt. Hoewel sommige vormen van massage, zoals diepe weefselmassage, wat ongemak kunnen veroorzaken, moet dit altijd binnen de grenzen van wat de cliënt als acceptabel ervaart. Het doel is om een ontspannen en therapeutische ervaring te bieden, waarbij pijn tot een minimum wordt beperkt en het welzijn van de cliënt centraal staat.

Communicatie en toestemming

Communicatie tussen klant en masseur is van cruciaal belang tijdens een behandeling, vooral als het gaat om pijn. Open en effectieve communicatie stelt de masseur in staat om de behandeling aan te passen aan de behoeften en voorkeuren van de klant, en zorgt voor een betere ervaring en resultaten.

Wij respecteren altijd de grenzen en de comfortzone van onze klanten.

Hier zijn enkele redenen waarom communicatie over pijn essentieel is:

 • Pijngrenzen: Pijnbeleving is subjectief en varieert van persoon tot persoon. Wat voor de ene persoon als aangenaam aanvoelt, kan voor een andere persoon ongemakkelijk zijn. Het is belangrijk dat de klant zijn of haar pijngrenzen communiceert, zodat de masseur de druk, technieken en intensiteit van de massage kan aanpassen om binnen de comfortzone van de klant te blijven.
 • Feedback en aanpassingen: Door tijdens de behandeling te communiceren over pijn, kan de klant waardevolle feedback geven aan de masseur. Dit stelt de masseur in staat om de behandeling aan te passen en de focus te verleggen naar gebieden waar minder pijn wordt ervaren. Het is belangrijk dat de klant specifieke gebieden aangeeft waar meer of minder druk gewenst is.
 • Vertrouwen en veiligheid: Open communicatie over pijn creëert een sfeer van vertrouwen en veiligheid tussen klant en masseur. De klant moet zich comfortabel voelen om pijn te bespreken, zodat de masseur de behandeling kan aanpassen en eventuele zorgen kan wegnemen. Dit helpt de klant te ontspannen en de voordelen van de massage ten volle te benutten.
 • Medische geschiedenis: Communicatie over pijn is ook essentieel voor klanten met een medische geschiedenis, zoals blessures, aandoeningen of gevoelige gebieden. Door deze informatie te delen, kan de masseur specifieke technieken vermijden die mogelijk ongemak veroorzaken of de klant schaden. Dit zorgt voor een veilige en effectieve behandeling.

Bij Fair Wellness moedigen we open communicatie aan tussen klant en masseur, vooral als het gaat om pijn. Onze masseurs stellen gerichte vragen over eventuele pijnklachten, gevoelige gebieden en pijngrenzen. Ze zijn getraind om de klant tijdens de behandeling te begeleiden en aan te moedigen om feedback te geven over pijn of ongemak. Door samen te werken en te communiceren, kunnen we een gepersonaliseerde en comfortabele massage-ervaring bieden die voldoet aan de specifieke behoeften en wensen van elke klant.