Afspraken
Hoelang duurt een massagebehandeling? Voor hoeveel tijd moet ik reserveren?
Moet ik vooraf een afspraak maken?
Nee. Echter raden we u wel aan dat te doen. Het voorkomt dat we geen tijd voor u hebben of dat de juiste masseur niet aanwezig is.
Bij Fair Wellness raden we u dus aan om vooraf een afspraak te maken. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende tijd en aandacht is voor uw behandeling. Door een afspraak te maken, bent u verzekerd van een gereserveerde tijdslot en voorkomt u teleurstellingen als we op dat moment geen beschikbaarheid hebben. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden, en het plannen van een afspraak helpt ons om een soepele en georganiseerde ervaring te garanderen. U kunt eenvoudig een afspraak maken via onze website, telefonisch of persoonlijk in onze salon. We kijken ernaar uit om u binnenkort te verwelkomen bij Fair Wellness.
Ik heb last van ….. Welke behandeling past bij mij?
Bij Fair Wellness geloven we sterk in een gepersonaliseerde aanpak en het bieden van behandelingen die aansluiten bij de individuele behoeften en wensen van onze klanten. We begrijpen dat elke persoon uniek is en verschillende doelen en voorkeuren heeft als het gaat om wellness en ontspanning.
Ons uitgebreide aanbod aan behandelingen stelt ons in staat om een breed scala aan opties te bieden die passen bij verschillende behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar diepe ontspanning, spierverlichting, huidverbetering of stressvermindering, we hebben behandelingen die aansluiten bij jouw specifieke wensen. Misschien is het aanbod wel te groot en weet je niet welke massage het beste aansluit bij je wensen en klachten. Geen probleem wij adviseren je graag. Lees ook de volgende informatie: Zo veel keuze. Welke behandeling moet ik kiezen?
Weet u het nog niet? Geen enkel probleem. We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen en een persoonlijk adviesgesprek te plannen. Onze deskundige wellness-experts staan klaar om jou te helpen de behandeling te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en jouw unieke wellnessreis te begeleiden. Bij Fair Wellness streven we ernaar om jou een onvergetelijke ervaring te bieden die je lichaam, geest en ziel verfrist en vernieuwt.
Vergoed mijn verzekering een massage behandeling van Fair Wellness?
Fair Wellness massages worden niet vergoed door zorgverzekeringen. En wij zijn ervan overtuigd dat dat ook niet nodig is.
Waarom hebben klanten geen verzekering nodig voor hun behandelingen bij FairWellness? Hier zijn enkele redenen waarom onze klanten geen afhankelijkheid van verzekeringen hoeven te hebben:
- Betaalbaarheid: Verzekeraars stellen veel eisen aan zorgverleners. Het zijn met name voor administratieve lasten. Door geen verzekerde behandelingen te doen, kunnen we onze behandelingen tegen betaalbare tarieven aanbieden.
- Geen zorgen over vergoeding. Onze prijzen zijn transparant en klanten kunnen direct betalen voor de diensten die ze ontvangen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beperkte dekking of vergoedingen van een verzekering.
- Flexibiliteit en keuzevrijheid: Zonder verzekeringsbeperkingen hebben klanten de vrijheid om te kiezen welke behandelingen ze willen ontvangen en hoe lang en hoe vaak ze dat willen doen. Ze kunnen hun behandelingen afstemmen op hun specifieke behoeften en voorkeuren, zonder zich zorgen te maken over de goedkeuring van een verzekeraar of de beperkte vergoedingen die zij bieden. Verzekeraars vergoeden vaak een korte behandeling. Te kost volgens ons.
- Personalisatie en maatwerk: Bij FairWellness streven we ernaar om een persoonlijke en op maat gemaakte ervaring te bieden aan elke klant. Door onafhankelijk te blijven van verzekeraars, kunnen we ons volledig richten op het begrijpen van de behoeften en wensen van onze klanten en hen de juiste behandelingen en zorg op maat bieden.
- Toegankelijkheid: Onze focus ligt op het creëren van een toegankelijke omgeving voor iedereen die behoefte heeft aan massagebehandelingen. Door geen afhankelijkheid van verzekeringen te hebben, kunnen we onze diensten aanbieden aan een breder publiek, inclusief degenen die mogelijk geen of beperkte verzekering hebben.
We begrijpen echter dat sommige mensen afhankelijk zijn van verzekeringen voor hun medische kosten, en we moedigen klanten aan om de dekking en vergoedingsmogelijkheden van hun specifieke verzekering te controleren.
Bij FairWellness geloven we in het belang van zelfzorg en het investeren in ons welzijn. Onze behandelingen zijn ontworpen om te helpen ontspannen, stress te verminderen, pijn te verlichten en het algehele welzijn te bevorderen. Klanten kunnen genieten van de voordelen van onze professionele massageservices zonder afhankelijkheid te hebben van verzekeringsdekking.
Massages
Hoe kan ik mij voorbereiden op een massage?
Zeker als je nog nooit bent gemasseerd vraag je je wellicht af hoe je je kan voorbereiden op een massage of wat je kan verwachten? Hier een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden en te onthouden:
- Communicatie: Het is niet erg om nerveus te zijn of het spannend te vinden. Ten slotte is dit iets nieuws voor je! Vraag als je iets wil weten! En zeg als je iets juist wel of niet wil! Wil je bijvoorbeeld een vrouwelijke of mannelijke masseur? Laat dit dan zsm weten of boek je afspraak met voorkeur voor een van onze masseurs.
- Comfortabel voelen: Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt. Vertel ons gewoon dat het je eerste massage is en eventueel dat je het best spannend vindt. Geen probleem we zullen er alles aan doen om je op je gemak te stellen. Als er iets is waar je je ongemakkelijk bij voelt, zoals de kamertemperatuur, de muziek of de druk van de massage, laat het dan weten aan je masseur.
- Waarom wil je een massage: Vertel je masseur over eventuele geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen, pijnlijke plekken of specifieke gebieden waar je extra aandacht aan wilt besteden tijdens de massage. Wij passen iedere massage aan, aan jouw wensen en klachten.
- Kleed je passend: Je kunt je kleden naar jouw comfortniveau. We vragen je, je uit te kleden. Daarbij houdt je je onderbroek aan. Bij nek, schouder en bovenrug kun je een (loszittende) broek aanhouden. Eenmaal uitgekleed ga je op je buik liggen op de massagetafel. Je kunt dan de handboek die op de tafel ligt over je heen trekken. Daarna geef je aan dat je klaar bent voor de massage. Pas dan zullen we de ruimte betreden. Als je dat nog niet gedaan hebt leggen we de handboek over je heen. We zullen tijdens de massage steeds een deel van de handboek wegdoen om te kunnen masseren.
En wees gerust: wij zien iedere dag veel mensen van jong tot uit en dik en dun. Voor ons maakt het niet uit hoe je er uit ziet.
Wat we wel fijn vinden is als je schoon en fris bent. - Ademhaling: Probeer diep en rustig te ademen tijdens de massage. Dit helpt je te ontspannen en maakt de massage effectiever.
- Drink water: Drink na de massage voldoende water om gehydrateerd te blijven en eventuele vrijgekomen gifstoffen af te voeren. Een eerste glas water krijg je van ons direct na de massage.
- Geniet ervan: Ontspan en geniet van de ervaring! Laat je gedachten los en laat de masseur het werk doen om je lichaam te helpen herstellen en ontspannen.
Is een massage veilig voor vrouwen die borstvoeding geven?
Ja, massages kunnen veilig zijn voor vrouwen die borstvoeding geven. Bij Fair Wellness hebben zelfs een speciale massage voor vrouwen die borstvoeding geven die uitgevoerd worden door speciaal daarvoor getrainde masseuses.
Bij deze massages gelden de volgende voorzorgsmaatregelen om in gedachten te houden:
Massage Therapeut met Ervaring
Kies een ervaren massagetherapeut die bekend is met massagetechnieken voor vrouwen die borstvoeding geven. Meldt altijd aan je masseur dat je borstvoeding geeft.
Ligpositie
Fair Wellness heeft elektronisch verstelbare massagetafels die eventueel ook verwarmd kunnen worden. De massagetafel kan, eventueel met extra kussens, zo worden aangepast dat je comfortabel kunt liggen zonder druk op de borsten.
Aroma’s en Oliën
Vermijd syntetische massageoliën en etherische oliën die niet geschikt zijn voor borstvoedende moeders, omdat sommige stoffen in de bloedbaan terecht kunnen komen. Kies hypoallergene en natuurlijke oliën. Fair Wellness gebruikt alleen 100% natuurlijke vegan massageolie.
Gevoelige Borsten
Als je borsten gevoelig zijn of je ervaart stuwing, laat de massagetherapeut dit weten, zodat ze die gebieden kunnen vermijden of zacht kunnen masseren.
Borstweefsel
Massages kunnen helpen bij het verminderen van borstverharding en verstoppingen, maar dit moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Geef dit probleem aan als u een afspraak maakt. Dan zorgen wij ervoor dat u gemasseerd wordt door een massagetherapeut die ervaring heeft met deze technieken.
Comfort en Hygiëne
Zorg ervoor dat je comfortabel bent tijdens de massage. Als je bijvoorbeeld liever met kleding aan ligt, bespreek dit dan met de therapeut. Zorg ook voor goede hygiëne, want moedermelk kan soms lekken tijdens een massage.
Stimulatie van de Lymfeklieren
Detox massages kunnen gericht zijn op het stimuleren van de lymfestroom om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wees voorzichtig met lymfatische massages in het borstgebied als je borstvoeding geeft. Bespreek dit met je massagetherapeut.
Comfort en Hydratatie
Het is belangrijk om tijdens en na een detox massage goed gehydrateerd te blijven. Dit geldt in het bijzonder voor borstvoedende moeders, omdat hydratatie cruciaal is voor een gezonde melkproductie.
Luister naar je Lichaam
Tijdens een (detox) massage kunnen sommige mensen zich licht ongemakkelijk voelen als gifstoffen worden vrijgegeven. Als je enig ongemak ervaart, laat dit dan weten aan de massagetherapeut en overweeg om de behandeling aan te passen of te onderbreken als dat nodig is.
Onderbreking van de Massage
Als je tijdens de massage ongemak of pijn ervaart, geef dit dan onmiddellijk aan bij de massagetherapeut en onderbreek de sessie indien nodig.
Het is altijd een goed idee om eerst met je arts te overleggen voordat je een massage krijgt als je borstvoeding geeft, vooral als je medische aandoeningen of specifieke zorgen hebt. Over het algemeen zijn massages een ontspannende en effectieve manier om stress en spanning te verminderen, wat voordelig kan zijn voor borstvoedende moeders.
Wat is het verschil tussen een Relax, Detox en Relieve massage?
De Relax, Detox en Relieve massages zijn verschillende soorten massages die elk hun eigen specifieke doelen en technieken hebben. Hier is een uitleg van hoe ze van elkaar verschillen:
Relax Massage (Ontspanningsmassage)
Doel: De belangrijkste focus van een ontspanningsmassage is het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress. Het is bedoeld om de geest en het lichaam tot rust te brengen.
Technieken: Zachte en vloeiende bewegingen worden gebruikt, zoals effleurage (strijkbewegingen) en petrissage (kneden). Er wordt weinig tot geen druk uitgeoefend op spieren.
Voordelen: Verlichting van spanning en stress, verbeterde slaap, algemeen gevoel van welzijn.
Detox Massage
Doel: Een detox massage is gericht op losmaken van afvalstoffen in het lichaam en het stimuleren van het lymfesysteem en het bevorderen van de afvoer van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.
Technieken: Diepe druk wordt gebruikt om blokkades in het lichaam op te lossen en daarmee afvalstoffen los te maken. Daarna worden lichte druk en ritmische bewegingen gebruikt om de lymfestroom te verbeteren.
Voordelen: Ontgifting van het lichaam, verbeterde circulatie, vermindering van vochtophoping.
Mensen die een specifiek probleem hebben met oedeemvorming of lymfe blokkages zullen meer baat hebben bij ons speciale lymfe drainage massage. De detox massage richt zich meer op gehele lichaam.
Relieve Massage (Sportmassage en Diepe Weefsel Massage)
Doel: Een relieve massage is gericht op het verlichten van specifieke spierpijn, spanning of pijn. Het wordt vaak gebruikt bij sportblessures, werk gerelateerde klachten of chronische pijnklachten.
Technieken: Diepere druk en specifieke massagetechnieken, zoals dwarse frictie en triggerpointmassage, worden gebruikt om knopen in spieren los te maken en diepere weefsels te behandelen.
Voordelen: Verlichting van spierpijn, verbeterde mobiliteit, behandeling van chronische pijn. Bij 30 minuten richten we deze massa op een deel van het lichaam. Vanaf 60 minuten masseren we het gehele lichaam.
Het belangrijkste verschil tussen deze massages ligt in hun doelen en technieken. Een Relax Massage is gericht op ontspanning, een Detox Massage op ontgifting en een Relieve Massage op het verlichten van specifieke pijnklachten. Het is belangrijk om de juiste massage te kiezen op basis van je behoeften en doelstellingen.
Raadpleeg altijd uw masseur om de meest geschikte massage voor jou te bepalen en de zorgen dat uw massage optimaal aansluit bij uw wensen en klachten. De naam is dan minder belangrijk. Dat u tevreden bent over de beste massage voor uw klachten, daar gaat het ons om.
Is hoofdpijn na de massage normaal?
Hoofdpijn na een massage is over het algemeen niet normaal. Toch kan voorkomen. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom iemand hoofdpijn zou kunnen ervaren na een massage:
1. Uitdroging: Tijdens een massage kunnen toxines in je spieren worden vrijgegeven en in je bloedbaan terechtkomen. Als je niet voldoende water drinkt om deze toxines uit je systeem te spoelen, kun je hoofdpijn krijgen.
2. Stressrelease: Soms kan een massage diep opgehoopte spanning in je spieren loslaten. Dit kan tijdelijk hoofdpijn veroorzaken, maar het zou na een dag of zo moeten verdwijnen.
3. Te veel druk: Als de masseur te veel druk heeft uitgeoefend tijdens de massage, kan dit leiden tot overbelaste spieren en hoofdpijn. HET IS DAN VAN BELANG UW MASSEUR BIJ DE VOLGENDE MASSAGE TE INFORMEREN OVER UW HOOFDPIJN EN DE VOLGENDE MASSAGE AAN TE GEVEN IETS MINDER DRUK TE GEVEN.
4. Nek- en schoudermassage: Als je een massage hebt gehad die gericht was op je nek en schouders, kan de manipulatie van deze gebieden tijdelijke hoofdpijn veroorzaken.
5. Houding na de massage: Na de massage is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven en je lichaam de tijd te geven om zich aan te passen aan de veranderingen in spierspanning. Als je meteen weer in een stressvolle situatie of een slechte houding terechtkomt, kan dat hoofdpijn veroorzaken.
Over het algemeen zou hoofdpijn na een massage niet langdurig moeten zijn. Zeker niet langer dan een paar dagen. Het is echter altijd een goed idee om je zorgen te delen met je masseur of een medische professional te raadplegen als de hoofdpijn aanhoudt of ernstig is. Het kan helpen om na de massage voldoende water te drinken, rustig aan te doen en warmte op het getroffen gebied aan te brengen om eventuele spierspanning te verlichten. Eventueel kunnen een paar paracetamol de pijn verlichten.
Kan een massage pijn doen?
Een massage kan een (zeer) aangename beleving zijn, maar ook pijnlijk zijn. Dat hangt vooraf af van de soort massage en uw eigen pijnbeleving.
Het is belangrijk om te begrijpen dat pijn subjectief is en dat iedereen een andere tolerantie heeft voor pijn.
Bij Fair Wellness streven we ernaar om een comfortabele en ontspannende ervaring te bieden, waarbij pijn tot een minimum wordt beperkt. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen met betrekking tot pijn tijdens een massage lees verder: Massage aangenaam of pijnlijk.
Kan ik praten tijdens de massage?
Bij Fair Wellness moedigen we een ontspannen en rustige omgeving aan tijdens de massagebehandelingen, waarbij we de focus leggen op totale ontspanning en innerlijke rust. Daarom moedigen we doorgaans aan om tijdens de massage zo min mogelijk te praten.
Wij willen onze klanten een optimale ervaring te bieden, waarbij ze volledig kunnen ontspannen en genieten van de behandeling. Het verminderen van externe prikkels, waaronder gesprekken, draagt bij aan een diepere ontspanning en een betere verbinding met het lichaam en de geest.
Natuurlijk begrijpen we dat sommige klanten behoefte kunnen hebben aan communicatie tijdens de behandeling, bijvoorbeeld om specifieke behoeften of zorgen te bespreken. In dat geval staan onze masseurs open voor een beperkte en noodzakelijke communicatie om aan uw wensen tegemoet te komen. Voorafgaand aan iedere behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats. Op dat moment kunt alles bespreken met uw masseur.
Het belangrijkste is dat u zich comfortabel voelt tijdens de massage. Als u vragen heeft, pijn of ongemak ervaart, of iets wilt bespreken met uw masseur, aarzel dan niet om dit aan te geven. We streven ernaar om uw behoeften en voorkeuren te respecteren en een optimale massage-ervaring te bieden.
Bij Fair Wellness willen we dat u volledig kunt ontspannen en genieten van de voordelen van de massage. Ons vriendelijke en professionele team staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden tijdens uw behandeling.
Ik heb last van ….. Welke behandeling past bij mij?
Bij Fair Wellness geloven we sterk in een gepersonaliseerde aanpak en het bieden van behandelingen die aansluiten bij de individuele behoeften en wensen van onze klanten. We begrijpen dat elke persoon uniek is en verschillende doelen en voorkeuren heeft als het gaat om wellness en ontspanning.
Ons uitgebreide aanbod aan behandelingen stelt ons in staat om een breed scala aan opties te bieden die passen bij verschillende behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar diepe ontspanning, spierverlichting, huidverbetering of stressvermindering, we hebben behandelingen die aansluiten bij jouw specifieke wensen. Misschien is het aanbod wel te groot en weet je niet welke massage het beste aansluit bij je wensen en klachten. Geen probleem wij adviseren je graag. Lees ook de volgende informatie: Zo veel keuze. Welke behandeling moet ik kiezen?
Weet u het nog niet? Geen enkel probleem. We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen en een persoonlijk adviesgesprek te plannen. Onze deskundige wellness-experts staan klaar om jou te helpen de behandeling te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en jouw unieke wellnessreis te begeleiden. Bij Fair Wellness streven we ernaar om jou een onvergetelijke ervaring te bieden die je lichaam, geest en ziel verfrist en vernieuwt.
Geeft u ook Thaise Massage?
Veel van onze masseurs zijn in Thailand opgeleid en ja wij geven ook Thaise Massages.
Thaise massage therapie is een van de oudste en meest effectieve massage techniek. Masseurs bij Fair Wellness beheersen veel verschillende technieken en zullen deze steeds toepassing afhankelijk van de geboekte massage en de klachten en wensen van u als klant.
Thaise Massage
Thaise massage, ook wel bekend als “Nuad Thai” of “Thai yoga massage”, is een traditionele vorm van massage die zijn oorsprong vindt in Thailand. Het heeft specifieke gezondheidseffecten die het onderscheiden van andere vormen van massage. Enkele van de specifieke gezondheidseffecten van Thaise massage zijn:
- Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Thaise massage omvat rek- en strekbewegingen die helpen om de flexibiliteit van spieren, pezen en gewrichten te vergroten. Dit kan nuttig zijn voor mensen met stijfheid, verminderde mobiliteit of gewrichtsproblemen.
- Stimulatie van de energiekanalen: Volgens de Thaise traditionele geneeskunde zijn er energiekanalen in het lichaam, ook wel “sen” genoemd. Thaise massage richt zich op het stimuleren en in balans brengen van deze energiekanalen, wat kan bijdragen aan een betere energiestroom en algemeen welzijn.
- Verlichting van spierspanning en pijn: Thaise massage maakt gebruik van acupressuurtechnieken en diepe druk om spierspanning en pijn te verminderen. Het kan helpen bij het verlichten van pijnlijke spierknopen, spierpijn en spanning in het lichaam.
- Verbeterde circulatie: Door de combinatie van druk en rektechnieken kan Thaise massage de bloedcirculatie stimuleren. Dit kan helpen bij het bevorderen van de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels en organen, en het verwijderen van afvalstoffen.
- Verhoogde ontspanning en stressvermindering: Thaise massage omvat ook elementen van meditatie en diepe ontspanningstechnieken. Dit kan helpen om stress te verminderen, de geest te kalmeren en een gevoel van diepe ontspanning en welzijn te bevorderen.
Het is belangrijk op te merken dat Thaise massage een intensievere vorm van massage kan zijn en dat het soms als pittig of uitdagend kan worden ervaren. Het is daarom belangrijk om je masseur op de hoogte te stellen van eventuele gezondheidsproblemen of specifieke behoeften die je hebt, zodat de massage kan worden aangepast aan jouw comfortniveau. Zie ook onze fijn-pijn schaal lees meer.
Hoewel er beperkt wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de specifieke effecten van Thaise massage, zijn er verschillende studies die de gunstige effecten van massage in het algemeen ondersteunen. Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde masseur te raadplegen en eventuele gezondheidsproblemen te bespreken voordat je een massage ondergaat.
Bronnen:
1. Pongnaratorn, P., et al. (2019). Effects of Traditional Thai Massage Versus Joint Mobilization on Treatment for Non-Specific Low Back Pain: A Randomized Controlled Trial. Journal of Bodywork and Movement Therapies, 23(4), 769-774.
2. Buttagat, V., et al. (2012). The immediate effects of traditional Thai massage on heart rate variability and stress-related parameters in patients with back pain associated with myofascial trigger points. Journal of Bodywork and Movement Therapies, 16(1), 14-20.
3. Laohavichairn, K., et al. (2017). The Effects of Thai Foot Massage on Balance Performance in Diabetic Patients with Peripheral Neuropathy: A Randomized Parallel-Controlled Trial. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2017, 9428407.
Hebben massages wel een positief effect op de gezondheid of is dat verkooppraat?
Massage heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is natuurlijk wel van belang dat deze door gekwalificeerde masseurs worden uitgevoerd. Daar is veel wetenschappelijk bewijs voor.
Hieronder worden enkele van de belangrijkste gezondheidseffecten van massage beschreven:
- Stressvermindering: Massage kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen. Het verlaagt de niveaus van stresshormonen, zoals cortisol, en stimuleert de productie van endorfines, de ‘gelukshormonen’ die een gevoel van welzijn en ontspanning bevorderen.
- Verbeterde bloedcirculatie: Massage helpt de bloedcirculatie te verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de doorstroming van bloed naar de spieren en weefsels te bevorderen. Dit kan leiden tot een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en organen, en helpt bij het verwijderen van afvalstoffen.
- Verminderde spierspanning en pijnverlichting: Massage kan helpen om spierspanning te verminderen en de flexibiliteit en mobiliteit van de spieren te verbeteren. Het kan ook helpen bij het verminderen van pijn, zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en spierpijn.
- Verbeterde houding en lichaamsbewustzijn: Massage kan helpen bij het verbeteren van de houding door de spieren in balans te brengen en te ontspannen. Het kan ook helpen bij het vergroten van het lichaamsbewustzijn, waardoor je je meer bewust wordt van spanningen en disbalans in je lichaam.
- Versterkt immuunsysteem: Regelmatige massages kunnen het immuunsysteem versterken door het stimuleren van de lymfestroom en het vergroten van de witte bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van ziekteverwekkers.
- Verbetering van de spijsvertering en metabolisme: Regelmatige massages kunnen de werking van organen stimuleren en afvalstoffen versnelt afvoeren. Dit bevordert de gezondheid en draagt bij aan verbetering van systemische zieken.
- Verbeterde slaapkwaliteit: Massage kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren door stress en spanning te verminderen, wat resulteert in een diepere en meer ontspannen slaap.
Het effect van massage kan variëren, afhankelijk van het type massage dat wordt gegeven. De masseurs van Fair Wellness beheersen veel verschillende technieken en zullen deze steeds toepassen op basis van de geboekte massage en de behoefte en wensen van u als klant. Enkele veelvoorkomende vormen van massage zijn:
- Zweedse massage: een ontspannende massage met lange strijkbewegingen, knedingen en lichte druk.
- Diepe weefselmassage: een intensievere massage die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsel om spanning en knopen te verminderen.
- Sportmassage: gericht op atleten en mensen met actieve levensstijlen, om spierherstel te bevorderen, blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.
- Triggerpointmassage: gericht op het verlichten van specifieke pijnlijke punten in de spieren, ook wel triggerpoints genoemd.
- Shiatsu-massage: een traditionele Japanse massage die gebruikmaakt van drukpunten en rektechnieken om de energiestroom in het lichaam in balans te brengen.
- Reflexologie: een massage van de voeten,handen of oren die specifieke reflexpunten stimuleert die in verbinding staan met verschillende organen en systemen in het lichaam.
- Thaise massage: het heeft specifieke gezondheidseffecten die het onderscheiden van andere vormen van massage. Veel van onze masseurs zijn speciaal opgeleid in het verzorgen van deze vorm van massage.
Hoewel er veel anekdotisch bewijs is dat de positieve effecten van massage ondersteunt, is het belangrijk op te merken dat de wetenschappelijke studies naar massage nog beperkt zijn en meer onderzoek vereisen om de specifieke mechanismen en effecten beter te begrijpen.
Enkele bronnen:
- Field, T. (2016). Massage therapy research review. Complementary Therapies in Clinical Practice, 24, 19-31.
- Moraska, A. (2008). Therapist education impacts the massage effect on postoperative pain. Clinical Journal of Pain, 24(1), 8-18.
- Cherkin, D. C., et al. (2011). A comparison of the effects of 2 types of massage and usual care on chronic low back pain: A randomized, controlled trial. Annals of Internal Medicine, 155(1), 1-9.
- Moyer, C. A., et al. (2004). A meta-analysis of massage therapy research. Psychological Bulletin, 130(1), 3-18.
- Lee SH, Kim JY, Yeo S, Kim SH, Lim S. Meta-Analysis of Massage Therapy on Cancer Pain. Integr Cancer Ther. 2015;14(4):297-304. doi:10.1177/1534735415572885
- Angelopoulou E, Anagnostouli M, Chrousos GP, Bougea A. Massage therapy as a complementary treatment for Parkinson’s disease: A Systematic Literature Review. Complement Ther Med. 2020;49:102340. doi:10.1016/j.ctim.2020.102340
- Cho YS, Jeon JH, Hong A, et al. The effect of burn rehabilitation massage therapy on hypertrophic scar after burn: a randomized controlled trial. Burns. 2014;40(8):1513-1520. doi:10.1016/j.burns.2014.02.005
- Kanitz JL, Camus ME, Seifert G. Keeping the balance–an overview of mind-body therapies in pediatric oncology. Complement Ther Med. 2013;21 Suppl 1:S20-S25. doi:10.1016/j.ctim.2012.02.001
Heeft een massage bijwerkingen?
Een massage heeft zeker effect op onze gezondheid. De meeste zijn positief en wenselijk. Maar kortdurende minder prettige effecten kunnen ook optreden.
Positieve en Negatieve Reacties en Effecten van Massagebehandeling
Inleiding
Massage is een eeuwenoude praktijk die wordt gebruikt om fysieke en mentale ontspanning te bevorderen en het welzijn te verbeteren. Hoewel massage over het algemeen als positief wordt ervaren, kan het ook enkele bijwerkingen of negatieve reacties veroorzaken. In dit artikel zullen we zowel de positieve als negatieve aspecten van massagebehandeling verkennen, zodat je een beter inzicht krijgt in wat je kunt verwachten tijdens en na een massage.
Positieve reacties en effecten van massagebehandeling
- Ontspanning en stressvermindering: Een van de belangrijkste positieve effecten van massage is het vermogen om diepe ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. Massage helpt de spieren te ontspannen, verbetert de doorbloeding en vermindert de spanning in het lichaam, waardoor een gevoel van rust en kalmte ontstaat.
- Verlichting van spierspanning en pijn: Massage kan helpen bij het verminderen van spierspanning en pijn, zoals rugpijn, nekpijn, en stijve gewrichten. Door het toepassen van verschillende massagetechnieken worden de spieren losgemaakt, de doorbloeding gestimuleerd en kunnen pijnlijke gebieden worden verlicht.
- Verbeterde bloedcirculatie: Massage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen efficiënter naar de weefsels worden getransporteerd. Dit kan helpen bij het herstel van blessures, het bevorderen van de algehele gezondheid en het stimuleren van een gezonde huid.
- Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Door de spieren en gewrichten te ontspannen en te stimuleren, kan massage de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam verbeteren. Dit is vooral gunstig voor mensen met stijve gewrichten of beperkte bewegingsmogelijkheden.
Negatieve reacties en effecten van massagebehandeling
- Tijdelijke spierpijn: Direct na een stevige massage kan er tijdelijke spierpijn of gevoeligheid optreden, vooral als er diepe weefseltechnieken zijn toegepast. Dit komt doordat de spieren intensief zijn behandeld en kan enkele dagen aanhouden.
- Vermoeidheid en slaperigheid: Sommige mensen ervaren na een massage een gevoel van vermoeidheid of slaperigheid. Dit kan een natuurlijke reactie zijn op de ontspanning en het vrijkomen van endorfines tijdens de massage.
- Licht gevoel van misselijkheid: In zeldzame gevallen kan massage een licht gevoel van misselijkheid veroorzaken, vooral bij diepe weefseltechnieken. Dit kan te wijten zijn aan de vrijlating van afvalstoffen uit de spieren tijdens de massage.
WIJ ADVISEREN KLANTEN VEEL TE DRINKEN VOOR EN NA DE BEHANDELING OM DE KANS OP NEGATIEVE EFFECTEN TE VERMINDEREN – DAAROM BIEDEN WIJ U ALTIJD WAT TE DRINKEN AAN
Het is belangrijk op te merken dat de meeste negatieve reacties mild en van voorbijgaande aard zijn. Het is echter altijd raadzaam om te communiceren met je masseur en eventuele gezondheidsproblemen of specifieke zorgen te bespreken voordat je een massagebehandeling ondergaat.
Conclusie
Massagebehandelingen bieden tal van positieve effecten, zoals ontspanning, verlichting van spierspanning en verbeterde bloedcirculatie. Hoewel er enkele mogelijke negatieve reacties kunnen optreden, zijn deze meestal mild en van korte duur. Het is essentieel om open te communiceren met je masseur en je gezondheidsbehoeften te bespreken om een gepersonaliseerde en veilige massage-ervaring te garanderen. Met de juiste zorg en expertise kan massage een waardevolle aanvulling zijn op je algehele welzijn en een positieve bijdrage leveren aan je fysieke en mentale gezondheid.
Producten
Wordt er olie gebruikt tijdens een massage?
Bij Fair Wellness maken we gebruik van hoogwaardige natuurlijke massageoliën en balsems tijdens onze behandelingen. Massageoliën en balsems hebben verschillende voordelen, zoals het verminderen van wrijving op de huid, het vergemakkelijken van soepele bewegingen en het bevorderen van ontspanning.
Onze masseurs selecteren zorgvuldig de olie en balsem die worden gebruikt, rekening houdend met de behoeften en voorkeuren van elke klant. We gebruiken oliën die hypoallergeen en geschikt zijn voor alle huidtypes, waardoor we een comfortabele en veilige ervaring kunnen bieden.
Als klant kunt u gerust aangeven of u een specifieke voorkeur heeft met betrekking tot de gebruikte olie, zoals een bepaalde geur of een hypoallergene optie. Onze masseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en aan uw wensen tegemoet te komen.
Houd er rekening mee dat als u allergisch bent voor bepaalde oliën of een gevoelige huid heeft, het belangrijk is om dit voorafgaand aan de behandeling aan te geven, zodat we de juiste oliën en alternatieven kunnen gebruiken om uw comfort en welzijn te waarborgen.
Heeft u liever niet dat we olie of balsem gebruiken of wil i liever met uw eigen producten gemasseerd worden, kan kunt u dit aan de masseur aangeven.
Voor meer informatie over de oliën die we gebruiken en om een afspraak te maken, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. En lees mee over onze producten op de pagina Massage olie en balsem.
We staan klaar om u een heerlijke en ontspannende massage-ervaring te bieden.
Overige
Mag in cannabis gebruiken voor of na mijn massage?
Het gebruik van cannabis voor of na een massage is een persoonlijke keuze en kan afhangen van verschillende factoren, waaronder je individuele gezondheid, tolerantie en reactie op cannabis.
Wij zijn geen medici en kunnen geen medische adviezen geven. Het is altijd raadzaam om met je zorgverlener te praten over eventuele specifieke gezondheidsgerelateerde vragen of over het gebruik van cannabis in combinatie met massage.
Dat gezegd hebbende.
Cannabis kan invloed hebben op je zintuigen, perceptie en algehele fysieke en mentale toestand. Het kan een kalmerend effect hebben en helpen ontspannen, wat gunstig kan zijn voor sommige mensen tijdens een massage. Anderen kunnen echter gevoeliger zijn voor de effecten van cannabis en het kan hun alertheid, reactievermogen en bewustzijn beïnvloeden, wat mogelijk ongewenst is tijdens een massage.
Als je ervoor kiest om cannabis te gebruiken in combinatie met massage, is het belangrijk om dit te communiceren met je masseur of masseuse. Ze kunnen dan rekening houden met eventuele effecten en het juiste niveau van zorg en comfort bieden tijdens de behandeling.
Nogmaals, ik raad je aan om met een medisch professional te praten om meer specifiek advies te krijgen dat is afgestemd op je individuele situatie en gezondheidstoestand.
Klanten die overduidelijk onder invloed zijn voor hun behandeling, kunnen we niet altijd veilig behandelen. Als we hierover twijfelen zullen we ze weigeren en wegsturen. U heeft dan geen recht op terugbetaling.
Mag in alcohol drinken voor of na mijn massage?
Voor de behandeling is alcohol drinken niet verstandig. Voor en na de behandeling moet je hydrateren. Maar als na de behandeling voldoende water drink, mag je van ons drinken wat je wil. Maar natuurlijk wel met mate, want we zorgen natuurlijk goed voor ons lichaam om gezond te blijven.
Het wordt over het algemeen afgeraden om alcohol te drinken vóór je massage. Hier zijn een paar redenen waarom:
- Hydratatie (aanvullen van de vochtbalans): Alcohol kan uitdroging veroorzaken. Het kan invloed hebben op je lichaamsvochtbalans, wat op zijn beurt de effectiviteit van de massage kan beïnvloeden. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te zijn vóór een massage, zodat je spieren en weefsels optimaal kunnen profiteren van de massagebehandeling.
- Gevoeligheid: Alcohol kan je zintuigen en zenuwstelsel beïnvloeden, waardoor je mogelijk minder gevoelig bent voor bepaalde sensaties tijdens de massage. Dit kan het moeilijker maken voor de masseur om de juiste druk en technieken toe te passen.
- Ontspanning: Een massage is bedoeld om te ontspannen en te genieten van de voordelen voor je lichaam en geest. Alcohol kan echter een negatieve invloed hebben op je vermogen om volledig te ontspannen en te genieten van de massage-ervaring. Het kan ook de kans op duizeligheid of ongemak vergroten.
Na de massage is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn met alcoholgebruik. Je lichaam kan gevoeliger zijn voor de effecten van alcohol na een massage, dus drink met mate en zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft.
Het is altijd het beste om te luisteren naar de specifieke instructies en aanbevelingen van je masseur of masseuse, omdat individuele behoeften kunnen variëren. Ze kunnen je adviseren over de ideale situatie voor alcoholconsumptie in relatie tot je massage, rekening houdend met je specifieke gezondheidstoestand en behandeling. Daarbij ken jij je lichaam het beste. Als je snel dronken bent, zal dat na een massage nog sneller zijn.
Klanten die overduidelijk alcohol gedronken hebben (of op andere wijze onder invloed zijn) voor hun behandeling, zullen wij niet behandelen en wegsturen. U heeft dan geen recht op terugbetaling.
Moet ik eten voor of na mijn massage?
Het is niet gezond om vlak voor je massage veel te eten. Ook na de massage kan je beter een uurtje wachten met een zware maaltijd.
Het is belangrijk om rekening te houden met je maaltijdtiming in relatie tot je massage. Over het algemeen wordt aanbevolen om licht te eten ongeveer 1 tot 2 uur vóór je massage. Hier zijn enkele redenen waarom dit gunstig kan zijn:
- Comfort: Een volle maag kan ongemak veroorzaken tijdens de massage, vooral wanneer er druk wordt uitgeoefend op je buik, rug of andere delen van je lichaam. Door licht te eten, verminder je de kans op ongemak tijdens de massage.
- Spijsvertering: Wanneer je net hebt gegeten, is je lichaam bezig met de spijsvertering. Dit kan de bloedtoevoer naar je spieren en weefsels verminderen, wat de effectiviteit van de massage kan beïnvloeden. Door wat tijd te laten tussen je maaltijd en de massage, kan je lichaam zich richten op het verteringsproces en zal je massage optimaal profiteren van de verbeterde bloedcirculatie.
- Ontspanning: Een massage is bedoeld om te ontspannen en te genieten van de voordelen voor je lichaam en geest. Door niet te veel te eten vóór je massage, kun je je meer ontspannen voelen en de volledige ervaring van de massage beleven.
Na de massage is het ook belangrijk om goed te hydrateren en gezonde voeding te eten om je lichaam te voeden en te herstellen. Luister naar je lichaam en eet wanneer je honger hebt, maar vermijd grote, zware maaltijden direct na de massage. Neem eert lekker wat te drinken voordat je aan je maaltijd begint.
Het is echter altijd het beste om te luisteren naar de specifieke instructies en aanbevelingen van je masseur of masseuse, omdat individuele behoeften kunnen variëren. Ze kunnen je ook adviseren over de ideale timing voor je maaltijd in relatie tot je massage, rekening houdend met je specifieke gezondheidstoestand en behandeling.