‘Chronic Pain Management’ pakket

Het ‘Chronic Pain Management’ pakket is een speciaal ontworpen behandeling voor mensen die te maken hebben met chronische pijnklachten.

Voor wie geschikt?

Het ‘Chronic Pain Management’ pakket is geschikt voor mensen die te kampen hebben met chronische pijnklachten.

Chronische pijn verwijst naar aanhoudende of langdurige pijn die langer dan drie maanden aanhoudt, en het kan verschillende oorzaken hebben, zoals verwondingen, medische aandoeningen, ontstekingen of andere gezondheidsproblemen. Daarbij adviseren we altijd eerst een huisarts of medisch specialist of fysiotherapeut te raadplegen. We merken juist dat er veel mensen zijn die ‘uitgedokterd’ zijn en nog last houden van pijnklachten gebaat zijn bij onze behandelingen.

Dit pakket is bedoeld voor mensen die dagelijks last hebben van pijn en die op zoek zijn naar effectieve manieren om de pijn te verminderen en beter met hun klachten om te gaan. Het kan geschikt zijn voor mensen met diverse pijnklachten, zoals rugpijn, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, gewrichtspijn, fibromyalgie en andere vormen van aanhoudende pijn.

Het ‘Chronic Pain Management’ pakket is vooral geschikt voor mensen die al andere medische behandelingen hebben geprobeerd, maar nog steeds last hebben van pijn. Ook mensen die langdurig bij een fysiotherapeut onder behandeling zijn geweest, kunnen we vaak verder helpen. Het kan ook een aanvullende en ondersteunende behandeling zijn naast medische behandelingen die worden voorgeschreven door een arts.

Veel mensen ervaren dat een fysiotherapeut veel te weinig tijd heeft om een goede behandeling te geven. Wij weten dat een goede massagebehandeling tijd kost. Daarbij behandelen we niet alleen ‘de lokatie van de klacht’ maar ook de omliggende gebieden. Alles in het lichaam vormt een compleet systeem. Alleen een klein deel van een lichaam behandelen, leidt in veel gevallen niet tot het oplossen of draagbaar maken van de pijnklachten.

Jenny, eigenaar Fair Wellness

Het pakket is ontworpen om de cliënt te helpen omgaan met de gevolgen van chronische pijn, zowel fysiek als mentaal. Het kan helpen bij het verminderen van spierspanning, het loslaten van stress en spanning, en het bevorderen van ontspanning en welzijn.

Het is belangrijk op te merken dat het ‘Chronic Pain Management’ pakket geen vervanging is voor medische behandeling en advies. Mensen met ernstige of aanhoudende pijnklachten worden altijd aangeraden om een arts of specialist te raadplegen voor een grondige evaluatie en diagnose van hun pijnklachten. Het pakket is bedoeld als ondersteunende behandeling om de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen bij mensen met chronische pijn.

Intake gesprek

Het pakket begint met een uitgebreid intakegesprek waarin de masseur samen met de cliënt de specifieke pijnklachten bespreekt en eventuele onderliggende oorzaken of medische geschiedenis in kaart brengt. Op basis van dit gesprek wordt een individueel behandelplan opgesteld om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de cliënt.

Het intakegesprek duurt ca. 45 minuten en kost inclusief het opstellen van een behandelplan € 69,95. Accepteert u het behandelplan, dan brengen we deze kosten in mindering op het pakket.
(Let op: kosten worden niet door zorgverzekering betaald).

Chronic Pain Management

De ‘Chronic Pain Management’ behandeling omvat meerdere massagesessies, waarbij verschillende massagetechnieken worden gebruikt om pijn te verminderen en de spieren te ontspannen.
Detox en diepe weefselmassage kan worden toegepast om spanning en knopen in de spieren te verlichten, terwijl triggerpointmassage gericht is op het behandelen van specifieke pijnlijke punten in het lichaam.

Daarnaast kunnen andere behandelmethoden worden opgenomen in het pakket, zoals warmtetherapie met warme kompressen of het gebruik van essentiële oliën met pijnstillende eigenschappen. Deze technieken kunnen helpen om de pijn te verminderen en de spieren te ontspannen.

Tijdens de sessies wordt er ook aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken om de cliënt te helpen stress en spanning los te laten, aangezien deze factoren vaak bijdragen aan chronische pijnklachten.

Het ‘Chronic Pain Management’ pakket wordt uitgevoerd door ervaren masseurs die gespecialiseerd zijn in het werken met mensen met chronische pijn. Zij zullen een veilige en ondersteunende omgeving creëren waarin de cliënt zich op zijn gemak voelt en zich kan richten op het verminderen van pijn en het verbeteren van het welzijn.

Resultaat

Na het volgen van het ‘Chronic Pain Management’ pakket kunnen cliënten vaak een afname van pijnklachten ervaren, evenals een verbetering in hun algehele welzijn en kwaliteit van leven. Het pakket is ontworpen om pijn te verlichten en de cliënt te helpen beter om te gaan met hun chronische pijnklachten.